Hitsaajan varusteet puettuna

Työn tuottavuus ja ergonomia ovat suoraan verrannollisia palkkakustannuksiin

Janoko Weld Oy on jakanut hitsaajan työvälineet kahteen tasoon ja suunnitellut niille työvälineet: Päätyövälineet ja Aputyövälineet

Tarkoituksena on minimoida työvälineiden haku ja niiden levittäminen työpisteille. Hitsaustyössä käytetään hitsaustyöhön suunniteltua hitsausliiviä, vyötä sekä työvälinekärryä. Tuotteet ovat Janoko Weld Oy:n kehittämiä ja tuotesuojattuja. Hitsaajan liiville on myönnetty Avainlippumerkki.

 

Hitsaustyö jaetaan kolmeen päätyövaiheeseen

 

1. Ennen hitsaustyön aloittamista tehtävät toimenpiteet

2. Hitsauksen aikana syntyvät ”häiriötekijät"

3. Hitsauksen jälkeen esiintyvät toimenpiteet

 

Yhteistä näissä kaikissa työvaiheissa (ennen hitsausta, hitsauksen aikana ja jälkeen) on se, että tuottavan työn (kaaripaloaika) osuus on pieni, johtuen ”valmistelevan työn piiloajoista”, hitsattavan kappaleen koosta sekä hitsaustyön erityisluonteesta. Piiloajaksi voidaan määritellä myös hitsaajan työskentelytottumukset hitsauspisteellä (työvälineiden säilytys, hakeminen työpisteen ympäristöstä).

 

Esimerkkejä piiloaikojen esiintymisestä hitsauksen eri vaiheissa

 

Hitsaustyön aloittaminen

Hitsaaja siirtää työvälineet (työkalupakki, hitsauskone jne.) työpisteelle. Tämän jälkeen hän valmistelee hitauspisteen hitsauskuntoon (materiaalien siirrot, käynnistää koneen, jne.). Hän aloittaa tuotteiden merkkaamisen. Työvälineinä hän käyttää mittavälineitä ja piirroituskyniä.

 

Hitsauksen aikana esiintyvät häiriötekijät

Hitsauslangan kiinnittyminen kosketus- suuttimeen, hionta, korjaustyö, hitsauslasin likaantuminen jne.

 

Hitsauksen jälkeen esiintyvät toimenpiteet

Roiskeidenpoisto, hionta, viimeistely, mittojen tarkastus, tuotteiden siirrot, nostot jne.

 

Janoko Weld Oy on tutkinut sekä kotimaassa että ulkomailla syntyvien piiloaikojen syntymistä hitsaustyössä. Kaikkialla esiintyy samoja piiloaikoja, jotka heikentävät merkittävästi aktiivista kaaripaloaikaa.

 

Janoko Weld Oy tarjoaa teille ratkaisun kaaripaloajan kasvattamiseen, mikä vaikuttaa suoraan yrityksenne tulokseen positiivisesti. Tuotteemme ovat myös ergonomisesti oikein suunniteltuja, jolloin työn oikeaoppiminen tekeminen vähentää rasitusvammoja, kasvattaa työturvallisuutta ja vähentää näin ollen sairauspävien lukumäärää.

 

Ottakaa yhteyttä, niin suunnitellaan teille kokonaisvaltainen hitsauspaketti!